Rozvíjanie ústneho prejavu v cudzom jazyku vo veľkých učebných skupinách - Paté, Magdaléna, 1980-
Ciele cudzojazyčného vyučovania v podobe efektívnej komunikácie a osvojenia komunikačných kompetencií za účelom používania jazyka v praktických situáciách v kontexte motivácie študentov a používania cudzieho jazyka v ústnom prejave. Jazykové kompetencie a hovorenie v cudzojazyčnej výučbe. Metódy rozvoja ústneho prejavu orientované na študentov. Základné motivačné úlohy založené na princípoch kooperatívnej výučby.