Möglichkeiten und Grenzen der Vermittlung der gesprochenen deutschen Sprache - Adamcová, Silvia, 1984-
Výskum hovoreného jazyka v nemčine zameraný na zvyšovanie rečových schopností slovenských študentov germanistiky a skvalitňovanie germanistiky z hľadiska osvojovania si rečových zručností v cieľovom jazyku, v rámci univerzitného filologického aj nefilologického vzdelávania. Viaceré učebnice a učebné texty nemčiny vychádzajú len zo štandardov písaného nemeckého jazyka a používajú štandardizované a kodifikované pravidlá nemeckého jazyka. Nedostatok materiálov k systému hovorenej nemčiny pre učiteľov a študentov na nemeckom aj domácom knižnom trhu. Poskytnutie a proceduralizácia dostatočného autentického diskusného materiálu v rámci germanistiky ako nevyhnutný predpoklad pre zvyšovanie úrovne rečových zručností.