How to Make Estimates with Compensation for Nonresponse in Statistical Analysis of Census Data - Terek, Milan
Skúmanie riešenia problému neodpovedí pri realizovanom sčítaní ľudu. Účelom je upraviť metódu poststratifikácie pomocou váh tak, aby sa kompenzovala neresponzencia, ktorá je známa pri výberových zisťovaniach, a pri jej uplatňovaní pri sčítaní ľudu. Navrhovaný prístup, ponúkajúci presnejšie odhady kvôli kompenzácii za nereagovanie a možnosti formulovať širšie závery na základe údajov zo sčítania.