Multiannual Financial Framework of European Union for 2021-2027 in Response to the Crisis - Harakaľová, Ľubica, 1963-
Od roku 1988 sa ročné rozpočty EÚ zostavujú na základe takzvaného finančného výhľadu - viacročného finančného rámca (VFR). Viacročné finančné rámce boli súčasťou medziinštitucionálnych dohôd o rozpočtovom postupe. VFR tak zaisťuje, že sa výdavky Únie vynakladajú systematicky a v medziach jej vlastných zdrojov. Finančný rámec poskytuje členským štátom EÚ informácie o plánovaných výdavkoch v každej rozpočtovej kategórii, podľa ktorých je možné v strednodobom horizonte plánovať činnosti financované prostredníctvom programov a projektov EÚ.