Taxation of the Digital Economy - Ambitious but Never Ending Policy Making Process of the European Union - Kajánek, Tomáš, 1995-
Digitálnu ekonomiku, ktorá v posledných desaťročiach zaznamenala rýchly rast a rozvoj, sprevádza aj množstvo nových výziev, ktorým musí svetové hospodárstvo v súvislosti s týmto trendom čeliť. Exponenciálny nárast počtu digitálnych spoločností, ktoré vytvárajú hodnotu online s často veľmi malou fyzickou prítomnosťou, osvetľuje zavedenie a zjednotenie daňových pravidiel v jednotlivých krajinách. Súčasné daňové politiky v rámci svetového hospodárstva neodrážajú spravodlivý spôsob zdaňovania spoločností bez ohľadu na ich tradičný alebo digitálny charakter.