Akú hodnotu má voda? - Thalmeinerová, Danka
Problematika oceňovania vody, hodnota verzus jej cena, ako kontroverzná téma. Voda ako na jednej strane prírodné bohatstvo krajiny a tak prístupná všetkým ľuďom bez ohľadu na ich ekonomickú sebestačnosť, a na druhej strane ako tovar, ktorý sa stáva vzácnym podobne ako ropa, uhlie či iné prírodné suroviny, aj v kontexte klimatických zmien či znečisťovania vôd. Ekonomická analýza a oceňovanie vody ako vhodný nástroj pochopenia, akú hodnotu má voda.