Analýza případů ukončené pracovní neschopnosti a osob s ukončenou pracovní neschopností v České republice v letech 2009–2019 - Malinová, Albína
Vývoj počtu prípadov ukončenej pracovnej neschopnosti a jeho porovnanie s vývojom počtu osôb s ukončenou pracovnou neschopnosťou v rokoch 2009 až 2019 v Českej republike. Zhodnotenie trendov vo vývoji tejto úrovne s použitím ukazovateľov stupňa ukončenej pracovnej neschopnosti a štandardizovanej miery ukončenej pracovnej neschopnosti. Kvantifikovanie vplyvu pohlavia, veku a roku ukončenej pracovnej neschopnosti na úroveň miery ukončenej pracovnej neschopnosti pomocou Poissonovej regresie. Analýza najčastejšie diagnostikovaných ochorení v rokoch 2009 až 2019.