Determination of the Tax Base for Income Tax - Kopčáková, Janka, 1994-
Stanovenie základu dane z príjmov fyzických osôb je niekedy komplikovanejšie ako stanovenie základu dane z príjmov právnických osôb. Právne subjekty majú v súčasnosti sadzbu dane 21% a zníženú sadzbu dane vo výške 15%. Právne subjekty určujú základ dane zo zisku alebo straty, ktoré upravujú o jednotlivé pripočítateľné a odpočítateľné položky. Fyzické osoby pri stanovení základu dane zohľadňujú všetky výnimky.