Interlingválna homonymia odborných termínov a jej lexikografické spracovanie - Kalaš, Filip, 1993-
Medzijazyková homonymia v odbornom jazyku ako lingvistický fenomén a lexikografický problém zasahujúci nielen do didaktiky, ale aj do sféry prekladu a tlmočenia. Zmapovanie relevantných kookurencií interlingválneho, ako aj intralingválneho, polysémneho homonyma „námietka“ v slovenskom, „намётка“ v ruskom a „наметка“ v bulharskom jazyku vychádzaním z korpusovej lingvistiky a aplikovaním štatistických modelov.