Frazeologičeskie transformacii i ich diskursivnyj analiz na osnove lingvističeskogo korpusa - Grigorjanová, Tatjana, 1960-
Štúdia skúma spracovanie tvorivej idiomatickej variability v slovenskom a ruskom jazyku. Autor identifikuje rôzne typy štrukturálno-sémantických modifikácií na príklade jediného ruského idiómu пустить козла в огород v porovnaní s jeho slovenským ekvivalentom.