Blanco y negro en español y eslovaco – expresiones sin equivalentes - Mocková, Nina, 1987-
Lexikálne jednotky týkajúce sa farieb čierna a biela v španielčine a slovenčine, ktoré v inom jazyku nemajú ekvivalenty. Asociatívne polia lexikálnych jednotiek a spoločné a odlišné významy vo vzťahu k dvom odlišným jazykovým a kultúrnym systémom, ako aj vo vzťahu k skúmaným farbám. Najčastejšie významy chromatických lexikálnych jednotiek v každom jazyku a sémantické podobnosti medzi lexikálnymi jednotkami (kultúrami) v španielčine a slovenčine.