Dynamický model spoločného trhu s emisnými povoleniami ako spôsob riešenia problému znečisťovania perzistentnými látkami - Čaplánová, Anetta, 1967-
Rozvíjanie trhu povolení spoločného fondu formulovaného ako dynamický hrubý fond na obchodovanie s emisnými povolenkami (EDP) pre perzistentné znečisťujúce látky. Rozhodnutia jednotlivých agentov o dopyte týkajúcich sa EDP a dynamická formulácia hrubého spoločného trhu, vrátane všeobecného súboru pravidiel pre stanovenie marginálnych nákladov používaných na tomto type trhu obchodovania s povoleniami.