Zlepšení kvality pomocí statistických metod - Osičková, Ivana
Sedem základných nástrojov manažmentu kvality – nástrojov s úlohou zlepšovať kvalitu výrobkov a udržať ju na požadovanej úrovni. Opis jednotlivých nástrojov pre ich využitie a postup pri spracovaní na základe odbornej literatúry týkajúcich sa jednotlivých nástrojov riadenia kvality. Štvorfázový cyklus PDCA. Sedem základných nástrojov manažmentu kvality: kontrolné tabuľky a záznamník, histogram, vývojový diagram, Paretov diagram, Ishikawov diagram príčin a následkov, štatistická regulácia procesu a regulačný diagram. Sedem nových nástrojov manažmentu kvality: diagram afinity, relačný diagram (diagram vzájomných vzťahov), stromový diagram, rozhodujúci diagram, maticový diagram, sieťový diagram, metóda CPM a metóda PERT.