Zhluková analýza - Cibuľa, Milan, 1995-
Metódy viacrozmernej štatistickej analýzy v súčasnej štatistickej literatúre (zhluková analýza, metóda hlavných komponentov PCA či logistická regresia). Podstata a teoretické východiská zhlukovej analýzy a metódy k-means. Klasifikácia metód zhlukovej analýzy. Postup metódy k-means. Pohľad na zhlukovú analýzu so zameraním na metódu k-means, predstavujúcu nadstavbu analýzy hlavných komponentov, kde hlavné komponenty identifikované metódou PCA sú často využívané ako spojité riešenia indikátorov zhlukov pre k-means zhlukovanie.