<The> Effect of Socio-economic and Demographic Factors on Household Indebtedness: Evidence from Slovakia - Piovarči, Veronika, 1992-
Nižšie úrokové sadzby a ľahší prístup k úverom zvýšili za posledné dve desaťročia dopyt po zadĺžení sa. Najvýraznejšie sa však zvýšilo zadĺženie slovenských domácností medzi krajinami Európskej únie. Príslušné sociálno-ekonomické a demografické charakteristiky zadĺžených a nezadĺžených slovenských domácností. Pravdepodobnosť účasti domácností na úverovom trhu rastie s rastúcou úrovňou bohatstva, zatiaľ čo úroveň príjmu domácností nemá štatisticky významný vplyv na rozdelenie dlhu.