Súčasné perspektívy rozvoja politickej lingvistiky na Slovensku - Štefančík, Radoslav, 1976-
Definícia politickej lingvistiky a politická lingvistika na Slovensku. Predstavenie formovania politickej lingvistiky na základe analýzy konferenčných príspevkov z konferencie Jazyk a politika. Na pomedzí lingvistiky a politológie konajúca sa na Fakulte aplikovaných jazykov Ekonomickej univerzity v Bratislave v spolupráci s Ústavom politických vied SAV a Slovenskou spoločnosťou pre regionálnu politiku pri SAV. Identifikácia základných línií súčasnej politickej lingvistiky. Politolingvistická tradícia na Ekonomickej univerzite v Bratislave.