Modification of Selected Research Techniques and Tools During the COVID-19 Pandemic - Szemla, Mirosłav
Potreba úpravy metód a nástrojov vedeckého výskumu v dôsledku opatrení pre obmedzenie šírenia pandémie ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom. Výskum v oblasti manažmentu a vied o kvalite začiatkom roka 2021, návrhy pre úpravy výskumných dotazníkov a metód zberu údajov. Nahradenie hĺbkových rozhovorov webovým dotazníkom so sprievodným listom a automatické agregovanie údajov pre štatistickú analýzu do tabuliek. Nahradenie písaných ankiet v priestoroch spoločnosti telefonickými rozhovormi so zamestnancami. Vedenie konverzácie s odborníkom prostredníctvom videokonferencie na webe pomocou počítača či smartfónu. Používanie webovej ankety. Archivácia elektronickej korešpondencie vedenej počas výskumu.