Aktuálne technické prostriedky online výučby a ich riziká vo vzdelávacom systéme - Mandáková, Alexandra, 1980-
Základné črty systémov pre dištančné vzdelávanie. Zmena prístupov zo strany pedagógov a študentov k edukácii, aj na základe získaných údajov z praxe s ich možnými interpretáciami. Dištančné vzdelávanie ako aktuálna téma pri prechode od klasickej formy vzdelávania do virtuálneho prostredia počítačových sietí. Analýza e-learningu a m-learningu z pohľadu výučby cudzích jazykov, realizovaných prostredníctvom rôznych LMS (špecializovaných softvérov), z ktorých každý má špecifické prednosti či nedostatky (Moodle, MS Teams a Zoom). Problematika efektívnosti vzdelávania, technicky vyspelejšie formy nemusia vždy implikovať aj dosahovanie lepších študijných výsledkov.