Porter's Models – Are They still of Relevance? - Pister, Marco, 1974-
Základ pre rozvoj modernej stratégie vytvoril v roku 1979 Michael Porter. Vyvinul niekoľko modelov ako „Five Forces“, „General Strategies“ alebo „Diamond of National Advantage“. Takéto modely sú dobre známe po celom svete. Michael Porter bol zakladateľom mnohých ďalších dôležitých manažérskych tém, ako sú konkurenčné analýzy alebo rozvoj konkurenčných výhod.