Environmental Safety of the Industrial Sector of Kazakhstan: Reduction, Recycling and Disposal of Waste in the Country - Baleha, Andrianna, 1990-
Problematika znečisťovania životného prostredia v Kazachstane, ekonomického lídra v Strednej Ázii a svetového lídra v dostupnosti, produkcii a vývoze prírodných zdrojov (ropa, zemný plyn a čierne uhlie), aj v dôsledku hospodárskeho rastu a zvyšovania úrovne ťažobného priemyslu. Environmentálna bezpečnosť v Kazachstane a jej porušovanie z dôvodu nesprávneho nakladania s odpadom. Analýza trendov v systéme výroby a odpadového hospodárstva v Kazachstane počas rokov 2014 – 2019. Potreba monitorovania a reformovania ekologickej situácie v krajine, aj napriek zvýšeniu nákladov na ochranu životného prostredia a odpadové hospodárstvo.