Lexikalizácia a inštitucionalizácia abreviatúr v digitálne sprostredkovanej komunikácii - Maierová, Eva, 1965-
Základné definície v oblasti tvorenia abreviatúr. Analýza procesov lexikalizácie a inštitucionalizácie skratiek v digitálne sprostredkovanej komunikácii a ich ilustrácia na príkladoch skratiek vyexcerpovaných zo sociálnej siete Twitter z oboch typov komunikácie, synchrónnej aj asynchrónnej. Prevaha nelexikalizovaných abreviatúr nad lexikalizovanými. Skratky nielen ako nástroj hospodárnosti v jazyku, ale aj ako príspevky k neformálnosti elektronickej komunikácie pomocou kreativity ich tvorenia na základe hry s jazykom.