Akademické písanie ako vyučovací predmet a predmet skúmania - Rizeková, Iveta, 1961-
Problematika akademického písania z pohľadu výskumu a vzdelávania. Uprednostňovanie deskripcie akademických žánrov a typov textu vo sfére bádania aj vo sfére pedagogickej praxe v minulých rokoch, pričom jazyk sa skúmal a učil najmä ako systém. Upúšťanie od normatívneho prístupu na vysokých školách v dnešných časoch s cieľom aplikovať inovatívne metódy výučby a stratégie učenia cudzích jazykov. Obsah modernej výučby akademického diskurzu. Metódy a stratégie pomáhajúce efektívnejšie rozvíjať produktívne kompetencie študentov. Názory odborníkov na akademický prejav a porovnanie s výsledkami dotazníkového prieskumu uskutočneného u študentov aplikovanej lingvistiky na Ekonomickej univerzite v Bratislave.