Osobnostné a majetkové práva v oblasti IT autor v IT oblasti pod ochranou zákona - Rusnak, Slavomíra Andrea
Autorský zákon upravujúci vzťahy vznikajúce v súvislosti s vytvorením a použitím autorského diela alebo umeleckého výkonu, a to v súvislosti s výrobou a použitím zvukového záznamu, audiovizuálneho záznamu alebo vysielania a v súvislosti s vytvorením alebo zhotovením a použitím počítačového programu alebo databázy tak, aby boli chránené práva a oprávnené záujmy autora. Ochrana autora počítačového programu podľa zákona v prípade, ak je počítačový program výsledkom tvorivej duševnej činnosti autora, či ide o externého spolupracovníka na základe zmluvy o dielo, t. j. o zhotovení počítačového programu v zmysle autorského zákona, alebo o zamestnanca v oblasti informačných technológií.