Povinnosti zamestnávateľov pri oznamovaní protispoločenskej činnosti - Mičudová, Tatiana
Zákon č. 54/2019 Z. z. o ochrane oznamovateľov protispoločenskej činnosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov („Zákon o whistleblowingu“), prijatý dňa 30. 1. 2019 Národnou radou SR a účinný od 1. 3. 2019. Zákon o whistleblowingu nahradil v praxi zákon č. 307/2014 Z. z. o niektorých opatreniach súvisiacich s oznamovaním protispoločenskej činnosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov, účinnom od 1. 7. 2014. Jednotlivé povinnosti, ktoré právna úprava ustanovuje zamestnávateľom a orgánom verejnej moci, aj v súvislosti s ochranou oznamovateľov a právomocí inšpektorátov práce.