Concepts of Enterprise and Economic Activity in Theory and Judicial Practice - Nováčková, Daniela
Analýza terminológie týkajúcej sa pojmov podnik a hospodárska činnosť z viacerých hľadísk. Skúmanie rozhodnutí európskych súdnych autorít vo veci objasnenia pojmu podnik a hospodárska činnosť, ktoré majú právny význam z hľadiska podmienok poskytovania štátnej pomoci a prijímania opatrení podporujúce činnosť zdravotných poisťovní. Vplyv európskej právnej úpravy na slovenskú právnu úpravu týkajúcu sa ochrany hospodárskej súťaže. Sloboda poskytovania zdravotného poistenia.