Súhlas so zasielaním elektronických faktúr - Kolembus, Anton
Elektronickou faktúrou sa rozumie faktúra, ktorá obsahuje údaje podľa §74 zákona o DPH a je vydaná a prijatá v akomkoľvek elektronickom formáte. Zdaniteľná osoba je povinná zabezpečiť vierohodnosť pôvodu, neporušenosť a čitateľnosť faktúry od jej vydania do konca obdobia na uchovávanie faktúr. Zabezpečenie vierohodnosti pôvodu faktúry preukazuje dodávateľ napríklad záznamom faktúry v účtovnej evidencii. Kupujúci musí byť schopný potvrdiť, že prijatá fakútra je od dodávateľa.