Jazykový mentoring ako moderný prístup učenia sa cudzích jazykov - Krajčík Danišová, Sonia, 1981-
Jazykový mentoring ako pomerne nový fenomén v oblasti vyučovania a učenia sa cudzích jazykov. Prítomnosť tejto metódy na Slovensku, najmä u slovenskej jazykovej lektorky, mentorky a polyglotky Lýdii Machovej. Testovanie jej metódy učenia sa jazykov počas niekoľkých rokov so študentmi 1. až 3. ročníka na Ekonomickej univerzite v Bratislave. Výsledky testovania metódy v praxi u študentov. Podstata metódy jazykového mentoringu, hlavné rozdiely od metódy koučingu a jednotlivé efektívne metódy učenia sa cudzieho jazyka, o ktoré sa jazykový mentoring opiera.