Business, Academic and General English Idiomatic Vocabulary Acquisition and Use - Hrdličková, Zuzana
Viacslovné lexikálne jednotky ako kompozitá, frázové slovesá, kolokácie a idiómy ako súčasť úlohy osvojovania si slovnej zásoby u študentov a vyskytujúce sa v testoch zameraných na slovnú zásobu. Idiomatické výrazy v novinových a časopiseckých textoch, s ktorými pracovali študenti na Ekonomickej univerzite v Bratislave. Kvantitatívna analýza zostavujúca súbor súčasne používaných idiómov a zisťujúca, aké idiómy sa používajú v obchodnej, akademickej a všeobecnej angličtine.