Verification of Normality as a Basic Precondition for the Use of Quality - Bícová, Kateřina
Možnosti overenia predpokladu normálneho rozdelenia údajov pre ďalšie štatistické spracovanie bez potreby štúdia nepreberného množstva metód a hypotéz o štatistickom spracovaní údajov. Hlavnou myšlienkou je, že napríklad spoločnosti v automobilovom priemysle, kde normy ako IATF 16949 vyžadujú stopercentnú kontrolu a používanie štatistických nástrojov na monitorovanie procesov, majú jednoduché pokyny, ako overiť príslušné vstupné údaje pre ďalšie štatistické spracovanie.