Ako môžu plánovači ovplyvniť rozvoj sídlisk? Rozličné perspektívy prinášajú rozličné odpovede - Dobrucká, Lucia
Problematika revitalizácie a rozvoja sídlisk, ktorá naberá na význame, v praxi však nezriedka naráža na otázku, či vôbec a akým spôsobom môžu mať predstavitelia miest a obcí, odborníci a najmä plánovači na dianie na sídliskách reálny vplyv. Skúmanie z troch perspektív, a to cez optiku vymedzených časových úsekov, kontinuálneho vývoja a jednotlivcov. Výber perspektívy zásadne mení naše vnímanie skúmaného javu/aspektu aj jeho kontextu, a že každá z uvedených troch perspektív upozorňuje plánovačov na iné možnosti a nástroje.