Cezhraničná koordinácia v oblasti rodinných dávok - Lacko, Miloš
Spôsob riešenia kolízií pri poskytovaní rodinných dávok v rámci voľného pohybu v členských štátoch EÚ. Analýza koordinačnej úpravy EÚ určujúcej príslušný systém sociálneho zabezpečenia členského štátu EÚ pre poskytovanie rodinných dávok tak, aby nedochádzalo k znevýhodneniu migrujúcej osoby v postavení rodinného príslušníka pri nadobúdaní nároku a poskytovaní týchto dávok a naopak, aby sa táto osoba nedostala ani do neodôvodnenej sociálnej výhody pri poskytovaní rodinných dávok.