Odmeňovanie zamestnancov a stupne náročnosti práce zaradenie do platových tried - Rusnak, Slavomíra Andrea
Zákonné pravidlá, podľa ktorých určí zamestnávateľ stupeň náročnosti práce pre svojho zamestnanca či preradí do vyššej kategorizácie. Zvýšenie mzdy z hľadiska stupňov náročnosti práce zamestnanca. Platná legislatíva platových tried (tarifný plat prislúchajúci na ich základe), ktorá sa týka zamestnávateľov osobitne ustanovených zákonom a zamestnávateľov štátnych subjektov (zamestnávateľov, ktorí sú v oblasti financovania svojej činnosti závislí od štátneho rozpočtu). Stupne náročnosti práce, ktoré sa týkajú všetkých súkromno-právnych subjektov – zamestnávateľov a tých, ktorých odmeňovanie sa riadi Zákonníkom práce.