Rizika bankovního sektoru jsou makroekonomického charakteru
Riziká, ktorým bude bankovný sektor vystavený v postpandemickom svete. Globálnym rizikom je vysoká zadĺženosť. Domáca ekonomika v Čechách je tlačená fiškálnou a menovou expanziou. Finančný sektor sa zväčšuje a banky stoja na pevných základoch. Rentabilita aktív poklesla, likvidita je dostatočná.