Slovakia Social Briefing: Current Environmental Issues and Their Reflection in Slovakia’s Policy - Čiefová, Michaela, 1991-
Oblasti ochrany životného prostredia a súvisiace problémy, ktoré patria k najaktuálnejším témam na Slovensku. Dve ústredné témy, konkrétny vývoj politiky v oblasti vlka sivého, medveďa hnedého, kamzíka a odpadového hospodárstva. Zvyšovanie environmentálneho povedomia je zásadné, pokiaľ ide o zmierňovanie dopadov zmeny podnebia. Environmentálne témy sa dostanú do popredia nielen akademického diskurzu, ale aj debát na politickej scéne a v širšej verejnosti.