Zdaňovanie ziskov zo scudzenia majetku - Slivková, Dana
Medzinárodné daňové zmluvy a ich vplyv na zdaňovanie ziskov zo scudzenia majetku. Vymedzenie podmienok zdaňovania ziskov zo scudzenia majetku podľa Modelovej zmluvy OECD a ich interpretácia vo vzťahu k zmluvných štátom. Vysvetlenie podmienok zdaňovania ziskov zo scudzenia majetku podľa Článku 13 Modelovej zmluvy OECD. Vymedzenie zdroja príjmov vo vzťahu k ziskom zo scudzenia majetku podľa zákona o dani z príjmov. Princípy zdaňovania ziskov zo scudzenia majetku s ohľadom na medzinárodné právne princípy.