Domácka práca/telepráca a home office vo svetle novely Zákonníka práce - Mičudová, Tatiana
Novela prijatá dňa 4. 2. 2021 Národnou radou SR, ktorá bola v Zbierke zákonov SR publikovaná ako zákon č. 76/2021 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa Zákonník práce. Novela rieši osobitosti výkonu práce zamestnanca z domácnosti, tzv. domácku prácu a teleprácu. Pojmy domácka práca, telepráca (pravidelná práca z vlastnej domácnosti zamestnanca) a home office (príležitostná práca z vlastnej domácnosti zamestnanca). Pravidelný a nepravidelný home office. Home office ako benefit zamestnávateľa. Podmienky vykonávania predmetnej formy práce a kontrola zamestnancov zamestnávateľom v zmysle ochrany ich súkromia a osobných údajov, aj v rámci práva Európskej únie.