Ochrana zdravia pri práci – novelizované limity pre chemické faktory, karcinogénne a mutagénne faktory v pracovnom prostredí podľa smerníc EÚ - Ondrejková, Ľudmila
Novelizácia dvoch právnych predpisov v roku 2020 v oblasti ochrany zdravia pri práci (nariadenie vlády SR č. 235/2020 Z. z. a č. 236/2020 Z. z.), pripravených na základe smerníc Európskej únie, ktoré upravujú problematiku expozície zamestnancov chemickým faktorom a karcinogénnym a mutagénnym faktorom pri práci. Porovnanie zmien najvyššie prípustných expozičných limitov (NPEL) chemických faktorov v pracovnom ovzduší, ktoré boli revidované a nové NPEL podľa smernice EÚ. Porovnanie zmien technických smerných hodnôt (TSH) karcinogénov v pracovnom ovzduší, ktoré boli revidované podľa smerníc EÚ.