Dopady pandémie COVID-19 na domáci cestovný ruch na Slovensku - Tajtáková, Mária
Vplyv pandémie COVID-19 na domáci cestovný ruch na Slovensku. Vývoj cestovného ruchu na Slovensku v desaťročí pred vypuknutím pandémie, teda v rokoch 2009 - 2019, s ukazovateľmi výkonnosti zaznamenanými počas pandemického roku 2020. Zmena v pomere medzi domácimi a zahraničnými návštevníkmi Slovenska v prospech domáceho turizmu, ktorý narástol na 75 % z celkovej návštevnosti. Rozdiely medzi rôznymi regiónmi na Slovensku, ktoré boli značné. Nie všetky regióny stihli zabrať výhody príležitosti vyplývajúcej zo zvýšeného dopytu po domácom cestovnom ruchu.