Education as the Basis for the Career Development - Matulčíková, Marta, 1964-
Analýza prechodu zo vzdelávania do zamestnania a následného celoživotného vzdelávania. Zhodnotenie dôležitosti dosiahnutej úrovne vzdelania v ďalšom kariérnom rozvoji a postoja slovenských spoločností k ďalšiemu vzdelávaniu a rozvoju. Návrhy a zlepšenia pre úspešný prechod do profesionálnej sféry a pokrok v príprave na kariéru a celoživotné zamestnanie. Výsledky dotazníkového prieskumu uskutočnenom na vzorke 192 podnikov na Slovensku v rokoch 2019 až 2020 vyhodnotené pomocou štatistických metód, kontingenčných tabuliek a asociácií medzi nominálnymi alebo dichotomickými parametrami (chí-kvadrát a Cramérovo V) štatistickým softvérom PSPP.