Leadership in Conditions of Industry 4.0 - Puhovichová, Diana, 1994-
Technologický rozvoj a inovácie ako dôležitý aspekt v každom podniku pre zvyšovanie konkurencieschopnosti v podmienkach priemyslu 4.0 a vedenia. Lídri a štýl vedenia ako kľúčová úloha pri prechode k priemyslu 4.0. Kľúčové charakteristiky vedenia 4.0 (leadership 4.0), potrebné schopnosti pre lídrov 4.0 a vhodné štýly vedenia v kontexte priemyslu 4.0. Atribúty vedenia 4.0 ako komunikácia, znalosti a porozumenie, dobre nastavené štandardy a metódy, koučing, očakávania, otvorenosť a transparentnosť, dôvera, orientácia na zamestnancov a kultúra pochybení. Digitálny líder ako najvhodnejší štýl v rámci priemyslu 4.0, pričom by mal disponovať kognitívnymi, obchodnými, medziľudskými a strategickými schopnosťami.