Improvement of OSH Management Through the Holistic Approach of Incident Controlling - Schreyer, Kristina
Optimalizácia výkonu riadenia bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci pomocou integrácie „near miss“ manažmentu do existujúcich kľúčových ukazovateľov výkonnosti podniku. Holistický pohľad na vykonávanie hodnotenia rizík a „near miss“ manažmentu, inak považovaných ako dvoch nezávislých procesov, pre potenciálnu optimalizáciu BOZP. Procesy hodnotenia rizík a „near miss“ manažmentu v organizáciách (vzorka 23 medzinárodných závodov pre hodnotenie rizík a 6 nemeckých závodov pre „near miss“ manažment). Odporúčania pre optimalizáciu existujúcich procesov, integráciu riadenia rizík a „near miss“ manažmentu pre udržateľnejšie riešenie a návrh na implementáciu kľúčových ukazovateľov výkonnosti pre lepšiu kontrolu incidentov na základe prediktívneho hodnotenia rizík.