Lean Principles Implementation in Changeover - Jurík, Lukáš
Podmienkou úspechu priemyselných podnikov je zameranie sa na zákazníkov, ich individuálne požiadavky. Podniky potrebujú vyrábať viac rôznych výrobkov, čo znamená zvýšenie variability výroby pri dosahovaní vysokej kvality, spoľahlivosti a rýchlosti dodania s nízkymi nákladmi, ktoré sa dosahujú pri konvenčnej sériovej výrobe. Variabilita výroby vyžaduje zvýšený počet prechodov, čo je plytvanie a predlžuje dobu výroby. Eliminácia odpadu v procese prechodu na nový priemysel vo vybranom priemyselnom podniku metódou SMED.