Teaching Russian in a Closely-related Slovak Environment - Markova, Elena Michajlovna, 1960-
Identifikácia špecifík ruského jazyka v slovanskom (slovenskom) publiku. Skúmanie úrovne dopytu po ruskom jazyku v SR. Analýza faktorov jeho udržateľného „dopytu“ v školskej a univerzitnej praxi v SR. Popis zvláštnosti ruského jazyka v slovenskom kultúrnom a jazykovom prostredí s prihliadnutím na jeho všeobecný slovanský charakter a postavenie druhého cudzieho jazyka.