Analýza rozvoja podnikateľskej etiky v podnikoch v slovenskom podnikateľskom prostredí - Remišová, Anna
Stav podnikateľskej etiky v podnikoch pôsobiacich v slovenskom podnikateľskom prostredí na základe štatistickej analýzy jednej časti reprezentatívneho empirického výskumu uskutočneného na Slovensku v roku 2019. Podnikateľská etika sa začala v slovenskom podnikateľskom prostredí rozvíjať, ale celkovo je jej stav ešte na nízkej úrovni, najrozšírenejšími implementovanými etickými prvkami v slovenskom podnikateľskom prostredí sú overovanie spoľahlivosti obchodného partnera a etický kódex. Veľkosť firmy je faktor, ktorý vplýva na implementáciu etiky do organizácie.