Identification of Development Trends of Biobanking and Its Potential for Further Progress - Kotorová Slušná, Ľubica
Definovanie pojmu biobanka a genéza vývoja biobánk vo svete. Analýza historických trendov vývoja vedeckého záujmu o oblasť biobankovania na základe údajov z dvoch oblastí. Rozvoj širšieho prostredia, a teda najmä vznik medzinárodných organizácií a iniciatív v oblasti biobankovania. Hlavné výzvy, ktorým biobanky čelia v súčasnosti.