Temný turismus: byznis nebo cesta k sobě samým? - Dvořák, Antonín
Vzťah etickej dimenzie temného turizmu a sprostredkujúcej role temného turizmu pri utváraní vzťahu k smrti a obnove morálneho kodéxu modernej spoločnosti. Etická stránka temného turizmu má – v závislosti na kultúrne a sociálne podmienenom vnímaní tohoto typu turizmu, jeho konkrétnych foriem, rozmanitých motivácií na strane ponuky a dopytu, chovania a prežívania návštevníkov miest temného turizmu a dalších aspektoch – mnoho dimenzií.