Electoral Uncertainty and Corporate Investment: Evidence from European Countries - Mádr, Michal
Skúmanie či volebná neistota ovplyvňuje firemné investície, a či môže spôsobovať ich cyklické výkyvy v európskych krajinách. Vývoj investícií do čistých fixných aktív v rokoch 2006 až 2015. Volebná neistota stotožnená s konaním parlamentných volieb, ktoré sú najbežnejším typom volieb. Článok sa zameriava na 268 tisíc firiem pôsobiacich v sekundárnom sektore. Volebná neistota môže mať negatívny dopad na investície v sekundárnom sektore. Pri porovnaní jednotlivých odvetví môže byť negatívny vplyv v stavebníctve.