<The> European Union's Foreign Trade Cooperation with Eurasian Economic Union: Selected Indices - Luptáková, Anabela, 1995-
Zhodnotenie úrovne vzťahov zahraničného obchodu Európskej únie s Euroázijskou hospodárskou úniou (EAEU) z hľadiska jej odhalených komparatívnych výhod a obchodu v rámci odvetvia na úrovni priemyslu. Výpočet odhalených komparatívnych výhod a obchodu v rámci odvetvia medzi EÚ a EAEU ilustrujúce, ako agropotravinárske sankcie menia ich obchodnú spoluprácu v tejto komoditnej skupine. Výrazný pokles odhalených komparatívnych výhod EÚ v komoditnej skupine potravín, nápojov a tabaku po roku 2014. Komparatívne porovnanie a výhody v oblasti strojov, dopravných zariadení a minerálnych palív. Zmeny indexov vnútroodvetvového obchodu. Vzťahy medzi EÚ a EAEU vzhľadom na strategické suroviny a geografickú prepojenosť.