Migration, Corruption, and Ideological Centrism Explanations of Anti-Establishment Attitudes in the Czech Republic - Škvarenina, Ondrej
V Českej republike v posledných desaťročiach došlo k vzostupu protiestablišmentových politických strán, ale systematické skúmanie protiestablišmentových postojov medzi verejnosťou vo vedeckej literatúre stále chýba. Tento príspevok testuje rôzne výskumy postojov medzi volebným obyvateľstvom, pracuje s koncepciami anti-politických establišmentových strán, populizmom a so zreteľom na špecifický národný kontext.