Elektromobilita a jej vzťah s ekonomickým rozvojom a znečistením ovzdušia v priestore EÚ - Šoltés, Erik, 1974-
Elektromobilita v priestore Európskej únie, so zameraním na štatistiky v priestore EÚ, v korelačnom kontexte otázky nižšieho znečistenia ovzdušia emisiami skleníkových plynov v krajinách s vyšším podielom elektricky nabíjateľných vozidiel, či hybridných elektrických vozidiel v osobnej doprave. Otázky vplyvu ekonomickej vyspelosti na intenzitu elektromobility v krajinách EÚ. Vzťahy medzi tromi dimenziami: intenzita elektromobility, ekonomické predpoklady na rozvoj elektromobility a znečistenie ovzdušia emisiami skleníkových plynov. Podobnosti a odlišnosti krajín EÚ v elektromobilite. Zhodnotenie, ktoré krajiny EÚ doposiaľ využili svoje ekonomické predpoklady na rozvoj elektromobility lepšie, a ktoré naopak, v tejto oblasti zaostávajú.